‘Beleid VHP goedgekeurd, niemand is oneens’

Onlangs heeft de VHP na veertig jaar weer toestemming gehad van granman Bono Velantie, om weer in het Aucaans gebied te opereren. Volgens Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, is niemand van de partij het erover oneens dat de VHP in dit gebied zal opereren, omdat het beleid van de partij is goedgekeurd. Dit zegt hij naar aanleiding van berichten die op sociale media, met name Facebook, zijn verschenen waarin mensen aangeven, dat de VHP een ‘Hindoestaanse partij’ is en dat het zo moet blijven.

Santokhi geeft aan dat de VHP door een delegatie uit Sipaliwini is benaderd met het verzoek kernen op te zetten in het gebied. “Het is formeel geregeld, waarna wij zijn uitgenodigd voor een krutu met de granman en de hoofdkapitein. Wij zijn daar om kernen op te zetten en te werken met de bevolking van dat gebied. Wij zij niet bezig met politiek, maar om kennis over te dragen”, zegt Santokhi.

Santokhi stoort zich niet aan de berichten op sociale media die aangeven, dat de partij geen indringers wenst, omdat de partij ‘Hindoestaans’ is en moet blijven. “Mensen op sociale media hebben altijd een eigen opinie, maar weten niet onder welke omstandigheden de mensen in het binnenland leven”, zegt Santokhi. Hij geeft aan dat het beleid van de VHP is dat zij zichtbaar zijn op het gehele Surinaamse grondgebied.

Santokhi zegt dat de bevolking in het gebied enthousiast was en de partij hartverwarmend heeft verwelkomd. De VHP heeft inmiddels twee kernen opgezet in de dorpen Dritabiki en Godoholo. Santokhi gaf aan dat er tot gisteren verzoeken waren voor het opzetten van kernen in zes andere gebieden. Hij kijkt heel erg positief naar de samenwerking met de bevolking in dit gebied en hoopt middels werkgroepen het werk voort te zetten in dit gebied.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles