Ajax-speler en Torarica ondersteunen Ascona

Mees De Wit

 

 

Mees De Wit in samenwerking met zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden en de Torarica Group of Hotels ondersteunen het damesvoetbalproject Ascona van Rodney Babel. Dit doen zij door middel van het doneren van 43 bedrukte voetbaltenues, Nike voetballen, voetbalschoenen en het geven van een voetbalworkshop aan de dames van Ascona. Deze workshop zal aanstaande dinsdag, 6 juni, gehouden worden om 14:30 uur op de tennisbaan van hotel Torarica. Na de workshop zullen de gesponsorde items worden overhandigd en is er voor de deelneemsters gelegenheid om te zwemmen en te eten.
In Suriname is het damesvoetbal nog niet zo ontwikkeld als in Nederland. Met deze actie vraagt De Wit, spelend voor jong Ajax, aandacht voor het damesvoetbal in Suriname. De Wit hoopt door middel van zijn bijdrage dat, naast een leuke dag, de voetbalsters van Ascona een succesvol voetbalseizoen zullen hebben.
De Wit, die drie keer in de prijzen is gevallen met zijn team Ajax Onder-19, was in alle drie de wedstrijden zeer bepalend voor de winst. De Wit komt komend jaar uit voor Jong Ajax en is heel dichtbij Ajax 1. Zijn reis naar Suriname is deels vakantie maar ook ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Torarica Group biedt de juiste faciliteiten voor topsporters om deze combinatie mogelijk te maken. Het is voor De Wit de eerste keer in Suriname.
Voor Van Delden, geboren in Nederland van Surinaamse komaf, is het niet de eerste keer dat hij zich maatschappelijk inzet in Suriname. Hij is eerder actief geweest in Suriname onder andere voor de stichting Rumas.
Ook is Van Delden betrokken bij het realiseren van een voetbalveld te Latour.
Bij zijn volgende bezoek gaat hij verder met dit te realiseren project.
De dochterondernemingen van de Torarica Group of Hotels vieren dit jaar hun jubileum, Torarica 55 jaar, Eco Resort 20 jaar en Royal Torarica 10 jaar. In het kader hiervan worden er gedurende het jaar verschillende sociale projecten onder
steund. In april 2017 zijn de kinderen uit Huize Maria Hoeve en Huize Claudia A uitgenodigd en is hen een leuke dag bezorgd.
Gedurende dit jubileum jaar zullen er verschillende projecten worden uitgevoerd.