Tatami spoort geslaagde judoka’s aan kennis en vaardigheden te gebruiken

 

Geslaagde judoka’s van SportClub Tatami poseren trots met hun diploma en nieuwe band om samen met hun trainers Kommies (l) en Muntslag(r).

“Het bestuur en de gezamenlijke trainers feliciteren hierbij alle geslaagde judoka’s en hun ouders met deze mijlpaal en spreken de hoop uit dat deze geweldige prestatie een inspiratie mag zijn tot verdere ontwikkeling van de kennis en vaardigheden van alle aangesloten judoka’s, ook voor hen die ditmaal niet tot de geslaagden behoorden.” Met deze woorden maakt het bestuur van de Stichting SportClub Tatami melding van de nieuwe aanwinst gevorderden binnen deze judo organisatie. De club nam op zaterdag 22 april judo-examens af van maar liefst 18 judoka’s in de leeftijdsklasse variërend tussen 6 en 19 jaar. Deze examens stonden onder leiding van de zeer gerespecteerde trainers Ramon Kommies en Iwan Muntslag en hadden tot doel de deelnemers een kans te bieden een hogere graad of band binnen de judosport te behalen. Deze bandgraderingen lopen van de op een na laagste band (5e Kyu – gele band) tot en met de hoogste Kyu band (1e Kyu – bruine band). De oplopende Kyu banden (6 t/m 1) die in de judosport behaald kunnen worden zijn: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin. “Zodra men de 1e Kyu bezit, kan men zich richten op het behalen van de prestigueuze zwarte band (1e Dan), die eveneens een oplopende bandgradering kent. Dit examen kan echter slechts door een examencommissie van de Surinaamse Judo Federatie (SJF) worden afgenomen”, legt de leiding van Tatami uit. De stichting herdenkt medio dit jaar haar 10-jarig bestaan en organiseerde ter gelegenheid van het prachtige examenresultaat een officiële bandoverdracht en diploma-uitreiking op haar trainingslokatie te Clevia. Na het officiële gedeelte was er een gezellig samenzijn, waarbij aanwezigen konden genieten van de lekkere hapjes en drankjes van ouders van de leerlingen. (DRP)