Rusland waarschuwt tegen lakse houding regering

NPS-voorzitter Gregory Rusland doet een ernstige oproep aan de regering om haar lakse houding tegenover de leerkrachten achterwege te laten. Hij vindt dat de dreiging van een verloren schooljaar niet lichtvaardig mag worden genomen.
Rusland zegt dat onderwijsgevenden een belangrijke factor zijn binnen het onderwijssysteem dat moet zorgen voor de vorming van de Surinaamse mens. Wanneer blijkt dat er problemen zijn bij deze doelgroep, dienen die door volwassenen op een rationele manier benaderd en opgelost te worden.
Het kan volgens de NPS-voorzitter niet dat er zo lang strijd wordt geleverd voor lotsverbetering en dat de regering maar blijft toekijken en geen werkbare oplossingen aandraagt. Hij waarschuwt dan ook dat een eventueel verloren schooljaar op het conto van deze regering geschreven zal worden.
Rusland doet voor de zoveelste keer een dringende oproep aan de beleidsmakers om met de BvL/ALS, die de grootse groep leerkrachten vertegenwoordigt, om de tafel te zitten en gericht te werken aan duurzame oplossingen. De regering is dat aan deze en komende generatie verplicht.

More
articles