Oppositie gestart met consultatieronde

De oppositionele partijen, VHP, PL, ABOP en NPS, zijn gisteren gestart met consultatierondes met verschillende groeperingen in de samenleving in het partijcentrum van de VHP aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Dit in het kader van een protestmanifestatie die de oppositie zal houden op 20 mei aanstaande. Het gaat in totaal om dertig groepen. Gisteren waren zes groepen aan de beurt: het Burgercollectief, We zijn Moe, Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), DA’9/ SPA, de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en de Bond van Leraren (BvL)/ de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Na de gesprekken werd de media in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Echter werd er niet veel over de inhoud van de gesprekken verteld. Het Burgercollectief en We zijn Moe wilden niet veel kwijt.

De trekker van We zijn Moe, Curtis Hofwijks, kon zich niet helemaal terugvinden in hetgeen wat de oppositie beoogt met de protestmanifestatie, omdat het beoogde doel van We zijn Moe veel verder gaat dan dit van de oppositie. VHP-voorzitter Chan Santokhi, zei dat de groepen zijn uitgenodigd om te kijken hoe zij denken over de protestmanifestatie van 20 mei. Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) die tevens ook tot het Burgercollectief behoort, zei dat hij eerst met zijn leden zal overleggen over hetgeen is besproken. Ook voor hem staat vast dat de regering naar huis moet, terwijl de oppositie nog niet zover is.

ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk, zei dat de leden vrij zijn om deel te nemen aan de protestactie, maar is nog steeds een voorstander van dialoog tussen alle partijen.

Vandaag begint de tweede dag van consultaties met DOE, de Nationale Vrouwen Beweging (NVB), Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). Dit zal gebeuren in het partijcentrum van de NPS te Grun Dyari.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles