NDP ontkent sponsoring AVD

Caroline Heilbron, coördinator van de NDP wandelmarsgroep, zegt dat het bericht dat op sociale media circuleert, waarin staat dat de Nationale Democratische Partij (NDP) de Avondvierdaagse (AVD) sponsort, niet op waarheid berust. Zij geeft aan dat de NDP zowel organisatorisch als financieel alleen verantwoordelijk is voor de NDP-wandelmarsgroep en niets anders. Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), zegt dat de BVSS slechts de organisator is van het evenement en zich niet bezighoudt met sponsors.

Onlangs is er op Facebook een bericht verschenen dat de NDP na ampele overweging heeft besloten om teleurgestelde lopers van de (AVD) tegemoet te komen wat sponsoring betreft. Vervolgens staat er ook vermeld dat de NDP binnen een kort tijdsbestek diverse sponsoren bereid heeft gevonden om hun bijdrage te leveren. Olivieira geeft aan dat sponsoring een interne aangelegenheid is van de groepen. De voorzitter wenst geen uitspraak te doen over het bericht omtrent de sponsor van de NDP. Hij verwees ons voor meer informatie naar de partij zelf.

De hoofdsponsor van de AVD, Fernandes Group, heeft zich teruggetrokken. De directie van de Fernandes Group heeft deze beslissing genomen op basis van risico-overwegingen voor zowel de medewerkers als de mensen die betrokken zijn bij de Fernandes hotspot alsook het publiek dat voor vertier naar de hotspots komt. Zij geeft aan dat het een zware beslissing is geweest om zo kort voor het evenement haar activiteiten stop te zetten en begrijpt de teleurstelling die het afzeggen van de activiteiten die de sponsor had gepland, met zich meebrengt. Fernandes Group heeft wel aangegeven alle financiële verplichtingen aan BVSS na te komen.

door Priscilla Kia

 

More
articles