Oppositie gaat over tot massale politieke acties

De oppositie heeft vandaag tijdens een spoedbijeenkomst besloten om over te gaan tot massale politieke acties tegen het wanbeleid van de regering. Dit zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi. Het optreden van de politie is volgens hem de druppel geweest die de emmer heeft doen overlopen. Hij zegt dat de komende dagen de samenleving van meer informatie voorzien zal worden. PL-voorzitter Paul Somohardjo doet uit de doeken dat de oppositie op zaterdag 20 mei een massameeting zal organiseren in Paramaribo. Vanuit alle districten zal de achterban van de politieke partijen worden gemobiliseerd. Hij zegt dat hij voor het eerst sinds de jaren ‘60 heeft meegemaakt dat de politie op zo een barbaarse manier is opgetreden tegen betogers van een vreedzaam protest. Somohardjo is van mening dat het moeilijk zal zijn om Bouterse te laten aftreden als president, omdat hij vreest om zijn immuniteit als president te verliezen.

-door Johannes Damodar Patak-