Protestmanifestatie massaal ondersteund door bedrijfsleven

De binnenstad van Paramaribo lag letterlijk plat. Medewerkers van diverse bedrijven en instellingen meldden zich in groepen aan op het Kerkplein. Anderen kozen ervoor op een andere locatie de demonstranten op te wachten om zich vervolgens aan te sluiten. Veel winkels en zaken waren uit voorzorg gesloten en personeel, dat in staat was gesteld hun afkeur uit te spreken en hun stem te laten horen, sloot zich aan bij de grote massa.
Het Surinaams bedrijfsleven heeft het protest van vandaag massaal ondersteund. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) die tot voor kort onzeker was over deelname aan de protestmanifestatie van vandaag, heeft gisteren haar leden toestemming gegeven om deel te nemen aan het protest. Het bedrijfsleven heeft gehoor gegeven aan de oproep en heeft zijn bijdrage geleverd.
Het protest werd niet alleen ondersteund door het bedrijfsleven. Op alle hoeken en straten stonden mensen te wachten om zich vervolgens aan te sluiten bij de grote groep van ontevredenen.
De protestmanifestatie van vandaag is in handen van de vakbeweging en wordt ondersteund door de oppositionele partijen.
Ook de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) was goed vertegenwoordigd bij de demonstratie. Studenten, marktverkopers, taxichauffeurs, buschauffeurs en andere groepen, ondersteunden de manifestatie eveneens.

More
articles