Als Abop in actie komt gaat Bouterse meteen naar huis’

Edward Belfort, Abop-parlementariër, zegt dat president Bouterse verplicht zal zijn vervroegde verkiezingen uit te schrijven als de Abop en haar achterban massaal in actie komt. Op de vraag als de partij mensen heeft gemobiliseerd voor de protestmanifestaties, antwoordde Belfort dat het mobiliseren te veel geld gaat kosten.

“Wij zijn de enige partij die gedurfd en in staat was, zowel het veld als de tribune van het André Kamperveen Stadion, helemaal te vullen. Alleen al voor het mobiliseren van onze achterban in het Boven-Suriname gebied, zijn er honderd bussen nodig. Het zal ons te veel geld kosten, dus we doen het met onze mensen in de stad”, zegt Belfort.

Hij geeft aan dat de partij niet zonder gedegen voorbereiding in actie gaat. “Als wij in actie komen gaan we wegen barricaderen zodat de regering naar huis kan. Maar zo een grote actie wordt niet binnen een dag voorbereid”, zegt de parlementariër. Belfort zegt dat de partij nog geen voorbereidingen heeft getroffen voor een dergelijke manifestatie voorlopig ondersteunen ze het actiemodel van Maisha Neus en Curtis Hofwijks,

Belfort zegt dat de partij nog geen speciale vergadering heeft uitgeroepen met haar achterban, maar dat zij wel in contact zijn met de voorzitter. Verder geeft hij aan dat alle leden van de partij vrij zijn in het ondersteunen van de protestacties.

More
articles