Broki moet kampioensfeest uitstellen

Zondag werd er gespeeld in de voetbalcompetitie van de NGVB. Broki verslikte zich tegen SuSport en moest het kampioensfeest uitstellen. (Foto: Regillio Derby)

Broki heeft gisteren zijn kampioensfeest in de competitie van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) gisteren moeten uitstellen. De ploeg uit Abrabroki kon gisteren reeds kampioen worden, maar speelde teleurstellende gelijk tegen SuSport.
De uit overwegend jonge spelers bestaande ploeg van SuSport, die vijf overwinningen op rij achter de rug had, speelde in haar zesde wedstrijd 0-0 tegen Broki. Ofschoon Broki een klein veldoverwicht had, gelukt het SuSport om de strijd in evenwicht te houden.
Door dit gelijkspel kwam Broki net twee punten te kort voor het kampioensfeest. De ploeg heeft nog twee duels voor de boeg om de titel te kunnen vieren.
SuSport, die als nieuwkomer in de competitie nog een wedstrijd moet spelen, maakt een redelijke kans op het semi-kampioenschap. Ook Jong Aurora maakt kan op de tweede plaats. Aanstaande zondag kan de beslissing vallen wanneer Broki en Jong Aurora tegen elkaar uitkomen.
Princo kwam zondag na twee opvolgende verliespartijen tot een 2-0 zege op Puwa Nani. Bij de rust leidde Princo met 1-0 door een doelpunt van Donovan Zeegelaar. Na de rust scoorde Giovanni Harderwijk. Tjark Verbond van Princo kreeg de rode kaart.
T.Sondi en Sentea speelden 3-3 gelijk. T.Sondi leidde bij de rust met 3-0 door doelpunten van Rostelly Dieko, Fabian Baisie en de speler Giordio. In de tweede helft pakte Sentea de zaken beter aan. Renaitis Sampie, Danitsio Seedo en George Adipi hielpen de ploeg langszij.
In de U-20 jeugdklasse kwamen Puwa Nani en Jong Aurora niet verder dan een 3-3 eindscore. Bij de rust had Puwa Nani een 3-0 voorsprong door treffers van Rayih van Egten, Damiento Bisoina en Jason Hoepel. In de tweede heflt scoorden Massaro Vorswijk en Mbeki Ritfeld voor Jong Aurora, terwijl Dilivio Alankoi van Puwa Nani in eigen doel schoot.
De andere U-20 jeugdontmoeting tussen Broki en SuSport vond geen voortgang.
Het programma van woensdagavond is als volgt: U-20: 18:00 uur: Broki-SuSport en 20:00 uur in de eerste klasse Sentea-Princo.