Familie vermiste meisjes gelooft in misdrijf

Valse informatie over het lot van de twee vermiste zusjes, Cindy en Rahana Galgren, heeft gisteren voor veel ophef gezorgd bij zowel de familie van de meisjes als bij de rest van de gemeenschap. De informatie waarbij er gezegd is dat de lijken van de meisjes gevonden zijn, blijkt onjuist te zijn. De oom van de meisjes, Romeo Pierre, zegt dat er van diverse kanten verhalen te horen zijn, maar geen daarvan is betrouwbaar. De zoektocht naar de meisjes door de politie, militairen en vrijwilligers, duurt nog altijd voort. Tot op heden hebben de zoektochten nog geen aanwijzingen opgeleverd. Pierre, die een neef is van de overleden moeder van de kinderen, zegt dat de familie het resultaat van het onderzoek van de militairen en politie afwacht. Ook wijst hij erop dat indien er niets uit de bus komt, de familie bereid is om zelf een onderzoek in te stellen om de meisjes terug te vinden.

Pierre, die kapitein is van Pierre Kondre (het dorp waar wijlen de moeder van de meisjes afkomstig is), is van mening dat de kinderen niet verdwaald zijn, maar dat het gaat om een misdrijf. Hij zegt dat er veel bewijzen zijn die aangeven, dat de kinderen niet zijn verdwaald. Hij vindt dat de afstand van het huis van de oma naar het huis van de vader, te klein is om te verdwalen, daarnaast haalt hij aan dat er geen hoog bos is rondom het huis van de vader. Persoonlijk denkt de oom dat de kinderen meegenomen zijn door iemand die bekend is bij ze. Hij voegt eraan toe dat kinderen niet automatisch meegaan met mensen ze niet kennen. Ook haalde hij aan dat niemand gemerkt heeft dat de kinderen hebben geschreeuwd. “Iemand kan niet twee kinderen tegelijk meenemen. Het moment dat er naar een gegrepen wordt, zou het andere kind al gillen”, benadrukt Pierre. Dit zijn allemaal veronderstellingen die de mogelijkheid van verdwalen uitsluiten, volgens de oom.

Het verhaal dat gisteren in de media vescheen waarbij gezegd is dat er een man gesignaleerd is met twee zwarte zakken met de lijken van de meisjes erin, berust volgens de politie niet op waarheid. Gezegd werd dat er een man zich begaf op de Wanekreek. Bij controle van de politie heeft de eenheid, bestaande uit leden van de recherche van regio Oost, het Regio Bijstand Team (RBT) Oost, Korps Commando Speciale troepen en militairen gestationeerd in Albina, niets teruggevonden.

door Richelle Mac-Nack