U17 bondscoach Kolf wil niet dezelfde fouten als tegen Utrecht

Een speler (9) van U17 Natio duelleert om de bal tijdens de partij tussen U17 Natio vs FC Utrecht, welke met gelijkstand  eindigde (Foto: Regillio Derby)

Het Surinaams U17 elftal zal proberen om defensieve fouten, gemaakt in de eerste wedstrijd van het SVB jeugd interlandtoernooi, te voorkomen in de eerstvolgende wedstrijd tegen de U17 selectie van Curaçao. Hoewel Curaçao vrij sober voetbalde in de openingswedstrijd tegen FC Twente, bewees deze ploeg over een vrij goed tactisch vermogen te beschikken. Curaçao verdedigde heel goed in zijn openingswedstrijd tegen FC Twente en scoorde pas in de allerlaatste minuut een overwinningstreffer, wat de Antilliaanse voetbalselectie in een riante uitgangspositie heeft geplaatst om het toernooi te winnen. De verdedigingsfouten die Suriname maakte tegen FC Utrecht en vier tegendoelpunten opleverden, kunnen dus niet herhaald worden. Bondscoach Rogillio Kolf is zich daar terdege van bewust. “We gaan de fouten die gemaakt zijn tegen FC Utrecht voorkomen”, reageerde de bondstrainer in zijn analyse over de wedstrijd tegenover de Surinaamse sportpers. Suriname speelde de openingswedstrijd 4-4 gelijk tegen FC Utrecht, een wedstrijd die getekend werd door een hoog tempo en vrij aanvallend en open spel van beide teams, wat een vrij aantrekkelijk schouwspel opleverde voor goed opgekomen publiek. Opmerkelijk was de jeugd die heel goed vertegenwoord was en Suriname al heel vroeg op 0-1 achterstand zag komen, maar deze achterstand nog voor de pauze omzette in een 3-1 voorsprong. FC Utrecht opende een fel offensief in de tweede speelperiode en het gelukte de Nederlandse club de achterstand in te lopen en zelfs om te zetten in een 4-3 voorsprong. Doorzetting aan Surinaamse zijde resulteerde in het slot van de wedstrijd in de gelijkmaker, wat een puntje opleverde en Suriname dus noodzaakt de wedstrijd tegen Curacao te winnen om in een betere positie te komen. Volgens bondstrainer Kolf gaat het Surinaams team werken op de tekortkomingen om woensdag beter voor de dag te komen. Suriname speelt woensdag tegen Curaçao, terwijl in het andere duel het een treffen wordt tussen de jeugdvoetballers van de twee Nederlandse profclubs FC Utrecht en Twente. (DRP)