Righters en Weegman concurrenten topscorerstitel vrouwenbeker

Spelers duelleren om de bal tijdens een van de vorige week gespeelde wedstrijden in de vrouwen bekercompetitie van de SVB. (Foto: Regillio Derby)

Sabrina Rigters en sportvrouwe van het jaar Monica Weegman zijn de twee voetbalsters die nu het meeste aanspraak maken om in aanmerking te komen voor de topscorerstitel van het SVB vrouwenbekertoernooi 2017.
Weegman heeft momenteel 3 doelpunten op haar naam staan, terwijl Rigters er 4 goals heeft. De voetbalster uit het district Coronie, die familie is van de roemruchte en oud-Robinhood voetbalinternational “DC-10 Franklin Rigters”, speelde zich zaterdag in de schijnwerpers door wederom twee doelpunten te scoren voor Oema Soso (OS) in het duel tegen aartsrivaal Merodia. OS won dit duel met 4-2, dankzij de 2 goals van Rigters en nog 2 doelpunten van haar teamgenoten Elvida Lammy en Andaya Lantveld. Monica Weegman en Xaviera Mac Donald maakten de tegentreffers voor Merodia. Het was een van de halve finale-wedstrijden van de SVB vrouwenbeker.
Rigters scoorde in het eerste duel van deze SVB vrouwenbeker ook al 2 goals, net als haar teamgenote Lammy, die nu samen met Weegman de tweede plaats deelt op de topscorerslijst van deze bekercup met elk 3 doelpunten. De topscorerslijst wordt aangevoerd door Rigters met 4 treffers.
Zaterdag 11 februari is de beslissende dag waarneer duidelijk zal worden wie er met de topscorersbokaal naar huis mag. OS kruist dan de degens met Ascona, dat afgelopen zaterdag in het Franklin Essed Stadion de andere halve finale ontmoeting met 2-1 won van Dosko. Orthea Riley van Ascona nam daarbij beide doelpunten voor haar rekening en heeft zich ook gevoegd in het rijtje van concurrenten voor de topscorerstitel.
Mervil Blatz, die het tegendoelpunt scoorde voor Dosko, maakt net haar ene goal nog een theoretische kans omdat haar team nog een wedstrijd heeft te spelen om de derde/vierde plaats. Deze wedstrijd wordt zaterdag aanstaande afgewerkt in Essed voorafgaand aan de bekerfinale tussen OS en Ascona, het beslissende duel waarin de top 2 op de topscorerslijst tegenover elkaar komen te staan. (DRP)