Silent eerste klasse futsalkampioen

Silent is gisteren kampioen geworden in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond. SV Kabel Boyz/Luna Group werd in het derde tevens beslissingsduel van de best-of-three finaleserie met 11-9 verslagen. (Foto: Regillio Derby)

Silent is gisteren kampioen geworden in de eerste klasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB). SV Kabel Boyz/Luna Group 2 werd in het derde tevens beslissingsduel van de best-of-three finaleserie met 11-9 verslagen. Djordjo Wijngaarde van SV Kabel Boyz/Lua Group 2 werd met 4 doelpunten de topscorer in deze wedstrijd. Zowel Silent als Kabel Boyz/Luna Group 2 is gepromoveerd naar de hoofdklasse.
Silent plaatste zich als nummer 2 van de algemene ronde voor de play-offs in de eerste klasse. In de eerste ronde werd de ploeg door SV Kabel Boyz/Luna Group 2 verslagen en naar de herkansing verwezen. In de herkansing rekende Silent af met SV De Vuist, dat als nummer 3 eerder nummer 4 ZV Interbom had uitgeschakeld. In de finale kwam Silent dus wederom tegen SV Kabel Boyz/Luna Group 2 te staan en revancheerde de latere kampioen zich dus voor de verloren serie in de eerste ronde.
Silent nam in de finaleserie als eerste een 1-0 voorsprong door game 1 met 6-3 te winnen. Kabel Boyz/Luna Group 2 sloeg terug in het tweede treffen, waardoor een derde wedstrijd de beslissing moest brengen.