Belfort wil vertrek leiding JusPol

Abop-parlementariër, tevens oud-minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, ergert zich aan het feit dat politieagenten door het beleid van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) hun werk niet naar behoren kunnen doen. Dit is reden genoeg voor de parlementariër om aan te geven dat de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, waarnemend directeur van JusPol, Humprey Tjin Liep Shie en ook korpschef Agnes Daniels, moeten opstappen.

Belfort zegt dat hij begrijpt dat de politiebond onder leiding van voorzitter Raul Hellings, een actiemodel hanteert waarbij wordt aangegeven dat agenten van verschillende politiebureaus tussen 06:00 uur en 15:00 uur zich niet in hun werk-ruimte hoeven te bevinden, omdat de airco’s allemaal defect zijn.

In plaats van in hun kantoor, zitten de agenten buiten.

Belfort geeft aan dat er geen beleid is en in het verlengde daarvan zegt hij dat de huidige minister, de waarnemende directeur en de korpschef helemaal niet daar passen. “Ze moeten allemaal vervangen worden en president Desiré Bouterse weet het, maar hij doet niets. Ik vind het erg dat een politievoertuig ruim vier uur met een lekke band aan de kant moest staan. Het is voor niemand een geheim dat het korps ook met brandstofproblemen te kampen heeft. Het komt erop neer dat de middelen van het ministerie anders worden gebruikt, denk aan privé aangelegenheden, zoals de man van de minister die gewoon mag gaan tanken bij het politiebureau van Geyersvlijt.”

Dit is volgens Belfort reden genoeg voor de agenten om teleurgesteld te zijn, omdat de agenten aan hun lot worden overgelaten. Dit alles leidt tot frustraties bij de politie en Belfort zegt dan ook dat hij het ergste vreest voor de agenten, omdat het werken onder slechte omstandigheden de agenten demotiveert. “ Er gebeurt heel veel, maar alle drie zwijgen ze in alle talen. Kijk maar naar de criminaliteit: Braziliaan kapt landgenoot dood, Chinese vrouw doodgekapt en verschillende roofovervallen. Deze drie moeten echt plaats maken, omdat dit alles aangeeft dat ze het werk niet aankunnen.”

Belfort zegt dat er geen middelen zijn om de zaken draaiende te houden, waardoor er een wild west situatie kan ontstaan, ik vrees voor het ergste. “De politieagenten zijn ontevreden, er zijn geen voertuigen, er is bijna niets bij de politie”.

More
articles