Bondsvoorzitter SWM weerspreekt aantijgingen

Rudi Baarh, voorzitter van de Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO), ligt niet wakker van de uitlatingen die gedaan worden alsof hij zich door de regering heeft laten pakken en zijn leden van SWM in de kou heeft gelaten. Volgens Baarh kwam het besluit om het bod van minister Regillio Dodson te accepteren vanuit zijn bestuur en de leden die aanwezig waren bij de algemene ledenvergadering (alv) van afgelopen vrijdag op het terrein van de C-47.

Baarh geeft verder aan dat de aanname van het bod in stemming werd gebracht en dat het door ruim 90% is goedgekeurd. “ De alv heeft beslist en wat men buiten mij om wil zeggen, maakt mij niets uit. Het is niet een besluit van de voorzitter, omdat het bod in stemming is gebracht.” Baarh zegt verder aan De West dat hij altijd zo heeft gewerkt, vooral als er naar oplossingen in bepaalde situaties gezocht moet worden. Uiteindelijk vond men een middenweg, omdat er in de maand januari van het komende jaar weer gesprekken met de regering gevoerd zullen worden.

Het bestuur heeft het voorstel van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen vrijdag voorgelegd aan de algemene ledenvergadering die akkoord ging met het aanbod. Voor de acht maanden, namelijk januari tot en met augustus 2016, krijgen de SWM-werknemers een bedrag van SRD 2.300. Volgens gemaakte afspraken moet het geld in de eerste maand van september uitbetaald worden. Ook krijgt men tot en met de maand december een toelage van SRD150,-. Volgens Baarh was dit een goede middenweg. “ We hadden dit alles aan de leden voorgehouden en in het verlengde daarvan ook dat de bond een advocaat in de hand zou nemen als zaken niet goed gingen. De advocaat hield ons voor dat deze zaak niet een maand of twee zou duren, maar zeker zes maanden of een jaar. Als het een maand was, zouden de leden kunnen wachten, maar geen zes maanden of een jaar. Dat is de reden waarom ze ook hebben ingestemd om het aanbod te accepteren.”

-door  Ivan Summerville-

 

More
articles