Jaggoe snoept punt af van koploper Kerto

Reza Sadiek (links) in actie tegen Gangaram Panday. Sadiek moest alle zeilen bijzetten om een overwinning in de wacht te slepen. (Foto: Combinatie’80)

Hendrik Kerto, koploper van de interne damcompetitie bij Combinatie’80, heeft donderdag genoegen met een remise tegen Rabinder Jaggoe. De taaie Jaggoe, die nu pas een beetje op dreef lijkt te komen, bezet momenteel de achtste plaats, maar heeft door de remise Kerto twee belangrijke punten afgesnoept. Kerto leidt nu met 13 punten uit zeven wedstrijden en wordt gevolgd door John Sadiek die 11 punten heeft uit zes partijen.
De inmiddels 71-jarige damdokter had minder dan een uur nodig om Suren Badal te verslaan door middel van een 6-zetten diepe damcombinatie op bezet veld (het zogenaamde DOBV).
Hierdoor volgt hij koploper Kerto op de hielen.
Combinatie’80-voorzitter Reza Sadiek nam het op tegen Sankar Gangaram Panday. Deze partij was vanaf het begin zeer spannend en interessant. In het late middenspel oefende Sadiek extra druk uit nadat Sankar een minder sterke voortzetting koos.
Sadiek nam een combinatie naar dam welke gelijk werd afgepakt. Op het bord had Sadiek toen 7 schijven en Gangaram Panday had er 6 schijven maar met genoeg compensatie. In het eindspel sleepte Gangaram Panday uiteindelijk toch een remise in de wacht.
Armand Kasdiran haalde ondanks een combinatie van Satish Chandai in het eindspel toch een remise uit de partij.
De laatste partij was de topper tussen Jerry Sadiek en Sanjay Beharie. In een 6-om-6 eindspel stond Sadiek positioneel vrij sterk. Echter moest hij alle zeilen bijzetten om met nog maar 3 seconden speeltijd in een climax de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor klimt hij op naar de derde plek op de ranglijst.
De stand is als volgt:
1.Hendrik Kerto         13 uit 7
2.John Sadiek             11 uit 6
3.Jerry Sadiek            10 uit 7
4.Pradeep Hardajal    10 uit 7
5.Winod Lachmon       9 uit 7
6.Armand Kasdiran      8 uit 8
7.Sanjay Beharie          6 uit 7
8.Rabinder Jaggoe       5 uit 7
9.Reza Sadiek               4 uit 6
10.Satish Chandai        4 uit 8
11.Gangaram Panday  2 uit 7
12.Suren Badal            0 uit 5

More
articles