Politie Nickerie ontmantelt mensensmokkelnetwerk

Het is de politie van Nickerie gelukt een mensensmokkelnetwerk uit te schakelen. Volgens de commandant van regio west, Wiedjaikumar Oedit vertoeven ruim 5 taxichauffeurs en meer dan 10 illegale Guyanezen achter slot en grendel. In de maand februari kreeg de politie een tip, dat 10 mensen zich in een autogarage schuil hielden. De politie ging uit op onderzoek en al heel gauw bleek het om illegalen te gaan. “Deze mensen waren op een gunstig moment aan het wachten om de oversteek in Burnside te doen.”

Uitgaande van deze informatie en de activiteiten, heeft de politie haar controle aangescherpt en is achter meer informatie gekomen. Zo zijn er zeker 5 taxichauffeurs aangehouden. “ De taxichauffeurs lieten hun illegale klanten voor de politie controlepost uit het voertuig stappen, waarna ze een stukje in het moeras moeten omlopen. Na in een moeras gelopen te hebben, zwommen ze een kanaal over en kwamen dan op een achtererf bij iemand in Coronie aan. Daar mochten ze zich opfrissen en vervolgens hun taxirit richting Paramaribo aanvangen.” Gezien deze informatie kon de politie een paar weken terug iemand te Coronie aanhouden. Gelet op deze informatie en de voormelde handelingen werd geconstateerd dat er een band tussen de taxichauffeur, klant en adres(sen) in Coronie bestond. “ Hier is er dus sprake van een criminele organisatie aldus Oedit.

In het verlengde hiervan waarschuwt de commandant van regio west de taxichauffeurs die zich nog met de praktijken bezig houden deze na te laten. Volgens Oedit kost een normale taxirit vanuit Nickerie naar Paramaribo SRD 45-SRD50,=. In geval een enkeling al een taxirit naar Paramaribo neemt moet die veel meer betalen. Die persoon betaalt ruim USD100,= voor een rit. Dit geeft aan, dat de taxichauffeurs bewust bezig zijn om een illegale persoon naar Paramaribo te brengen. Zulke mensen worden gelet op de mensenhandel en het terrorisme aan de tand gevoeld, zodat de nodige maatregelen, indien nodig, getroffen kunnen worden.

Door: Ivan Summerville

More
articles