BEP beslist in weekeind over coalitieaanbod NDP

De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) die in V7 verband de verkiezingen inging, heeft een aanbod van de NDP gekregen om deel te nemen aan de nieuwe coalitie. Voorzitter van de BEP, Celcius Waterberg, zegt aan De West dat de partij dit weekeind een besluit neemt over het aanbod, nadat er met de top van V7 en de structuren van de BEP vergaderd is.
De politicus die bij de vorige regering al in de coalitie zat, maar halverwege met zijn partij aan de kant was gezet, zegt dat dit besluit niet snel genomen kan worden, omdat het een heel belangrijk besluit is. Er is een spoed algemene ledenvergadering voor nodig waarbij de coördinatoren van al de districten aanwezig moeten zijn. Het ligt in de bedoeling dat de V7-partijen morgenavond eerst in vergadering gaan, daarna wordt er vergaderd met de regiocoördinatoren. Na deze twee vergaderingen, zal de richting van de BEP bepaald worden. V7-coördinator Chandrikapersad Santokhi heeft bevestigd dat de zes voorzitters van de combinatie morgen hierover van gedachten wisselen.

Vast staat dat de partij open staat voor een samenwerking met de NDP. Waterberg geeft aan dat er overeen is gekomen dat er samen met andere partners gekeken zal worden naar posities, maar dat is in deze fase niet belangrijk. “Je kunt niet een post nemen en dan kun je er geen invulling aan geven.” De politicus zegt verder dat de partij wel genoeg deskundigen in huis heeft. Het gaat onder andere om Ronny Asabina die bij deze verkiezing niet gekozen is. “ Hij is een goede econoom en een belastingdeskundige.”
Waterberg geeft verder aan dat de informateur, Desiré Bouterse, altijd heeft aangegeven alle deskundigheid te willen gebruiken. Het zal er van afhangen wie die medewerking wil verlenen. Er is in de politiek ook geen vijandschap als het om de ontwikkeling van het land gaat. “Ik had ook mensen van de NDP geaccommodeerd in de periode van het Nieuw Front. Het is geen vreemde zaak dat je afhankelijk en bereidwillig bent”, aldus Waterberg.

More
articles