BiZa minister kandidaten

De Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken heeft goede nota genomen van de 2 (twéé) kandidaten welke door de politieke partij PL zijn voorgedragen om minister te worden. Het gaat respectievelijk om de heer Nasier Eskak en mevr. Saima Cabenda. De bovenstaande namen kunnen natuurlijk niet onbesproken gelaten worden door de vakbond en zij wenst hieromtrent het volgende aan de regering danwel de president mee te geven.

De vakbond heeft gedurende 4 jaar het beleid op het ministerie met argusogen gevolgd en de bovengenoemde personen waren nauw betrokken bij de besluitvorming van de onlangs ontslagen minister Bronto Somohardjo. De perikelen die zich hebben afgespeeld op het ministerie zouden niet hebben gekund zonder medeweten van bovengenoemde personen. Mevrouw Saima Cabenda is in de functie van hoofdambtenaar bezoldigd met een directeurs-salaris en krijgt tevens alle emolumenten gekoppeld aan een directeursfunctie. Departements-directeuren en aan hen gelijkgestelden hebben niet de mogelijkheid om overwerkvergoeding te maken, maar informatie heeft de bond bereikt dat dit bij haar wel gebeurt.

Mevrouw Saima Cabenda

De huidige directeur van Binnenlandse zaken, de heer Eskak, heeft na de onthullingen van de ondervoorzitter een hetze geopend tegen de vakbond, waarbij bestuursleden hun salaris abrupt zijn stopgezet. De vermeende malversaties die thans in onderzoek zijn bij de CLAD zouden ook niet zonder medeweten van de heer Eskak kunnen gebeuren. Informatie heeft de bond bereikt dat de directeur van het bedrijf Marcon tevens adviseur is op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is dus niet onbekend bij de directeur dat ambtenaren werkzaam op het ministerie geen diensten mogen aanbieden aan de staat. De informatie heeft de bond ook bereikt dat de heer Eskak een schrijven heeft gestuurd naar de Centrale Bank van Suriname om de middelen beschikbaar te stellen voor het bedrijf Marcon. Het zou toch een sprookjesverhaal zijn als de directeur aangeeft niks te weten hiervan; praktisch zit hij in de uitvoering en wordt het voorbereidend werk door hem gedaan.

De Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken doet daarom een beroep op de regering om wijselijk om te gaan met het kiezen van kandidaten, en nu al kan gesteld worden dat het plaatsen van boven-genoemde personen als minister slechts olie op het vuur zal zijn (wij willen geen poer broekoe wer broekoe beleid).

More
articles