‘Suriname moet leren uit zijn fouten, nu is het tijd voor duurzame investeringen’

Reyme over verdiensten uit Oil & Gas:

Steven Reyme voorzitter van de politieke partij A-20 zei desgevraagd aan de krant, dat de verdiensten uit Oil & Gas alleen geen ontwikkeling zullen brengen, maar dat het bestuurssysteem beter in elkaar moet zitten voor de juiste ontwikkelingen. De A’20-voorzitter benadrukte dat Suriname lering moet trekken uit zijn fouten en dat verdiensten die uit hulpbronnen voortvloeien, goed besteed moeten worden. In het verleden zijn verdiensten uit voornamelijk de bauxiet, niet als zodanig besteed, dat er blijvende ontwikkelingen zijn voor Suriname.

‘’We hebben naast de verdiensten, ook goede bestuurders nodig. Daarnaast zal een stabilisatie- en spaarfonds, dat niet door de politiek gestuurd wordt, nodig zijn‘’, legt Reyme uit. Met de verdiensten uit Oil & Gas is Suriname volgens de A’20-voorzitter in de positie waarbij het een goede basis kan leggen voor de toekomstige ontwikkeling van het land. Hij legde de nadruk op goed management van het kapitaal dat zal binnenvloeien. ‘’Het is nu tijd voor het plegen van duurzame investeringen. We moeten niet ervan uitgaan, dat deze verdiensten er voor altijd zullen zijn. Maar moeten juist met deze verdiensten de basis voor iets duurzamer leggen.‘’

De verdiensten uit Oil & Gas zullen jarenlang een positieve impact hebben, maar daarvoor zullen goede leiders en een goed bestuurssysteem voor nodig zijn. Het bestuurssysteem moet volgens Reyme zo goed in elkaar zitten, dat in verschillende sectoren, geïnvesteerd wordt. Zo somde hij op dat in onderwijs, volksgezondheid en de nationale veiligheid, geïnvesteerd moeten worden. Daarnaast zegt Reyme dat de investeringen die gepleegd zullen moeten worden op de lange termijn ook winstgevend zijn. ‘’Deze inkomsten moeten aangewend worden om Suriname zelfvoorzienend te maken. Zo kan er bijvoorbeeld in de agrarische sector geïnvesteerd worden. In ieder geval moeten de investeringen duurzaam zijn.‘’ De A’20-voorzitter wees erop dat wij, ongeacht welke leider aanzit, niet weer in de fout moeten gaan, maar juist ervoor zorgen, dat het land niet blijft achterlopen op economisch gebied.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles