Parlement akkoord met Negende Algemene Volkstelling

De Negende Algemene Volkstelling zal over twee weken aanvangen. Het parlement heeft hiervoor afgelopen vrijdag met 35 algemene stemmen vóór, toestemming gegeven. De volkstelling zal actuele en betrouwbare gegevens over de bevolking opleveren. De fracties voerden aan dat het om het nationaal belang gaat en daarom is ingestemd met de volkstelling. De Commissie van Rapporteurs, die deze wet heeft voorbereid, bestond uit de leden: Mahinderkoemar Jogi (voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Stephen Madsaleh, mr. Patrick Kensenhuis, drs. Roy Mohan, drs. Ronny Asabina en Obed Kanape. Commissievoorzitter Jogi feliciteert de samenleving en hoopt dat de volkstelling soepel verloopt.

De resultaten zullen beschikbaar worden gesteld waar nodig.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning voerde aan, dat de voorbereiding voor de volkstelling vrij kort is, maar het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) zal wel in staat zijn om in zo een korte tijd te beginnen. De volkstelling zal volgens Raghoebarsing in het kustgebied anders plaatsvinden dan in het binnenland en de goudvelden. Verder zullen de tellers getraind worden om zorgvuldig om te gaan met de informatie die verstrekt wordt tijdens de telling.

Benadrukt werd dat het heel belangrijk is dat de bevolking meewerkt aan de telling, aangezien de dataverzameling van belang is om beleid te kunnen maken. De gemeenschap zal nog via verschillende kanalen geïnformeerd worden over de telling.

 

More
articles