Tijdelijke stopzetting cargodiensten SLM, toestand ongewijzigd

Vrachtvervoerdiensten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) liggen wegens onvoorziene omstandigheden al enige tijd stil. Personen en of bedrijven die online hun goederen laten invliegen uit Amerika, ondervinden groot ongerief hierdoor. Er zijn aanzienlijke problemen, waaronder de herschikking van oude schulden met het Amerikaanse vrachtvervoerbedrijf Stratair. Verder zijn er ook enkele technische problemen die een rol spelen, met tot gevolg dat er momenteel duizenden pakketten in Miami liggen om vervoerd te worden.

Volgens waarnemend SLM-directeur Steven Gonesh, doet de SLM al zeker vijftien jaar zaken met Stratair, maar de afgelopen periode was de SLM niet helemaal tevreden over de prestaties en diensten van Stratair, vanwege de vertragingen en annuleringen van vluchten die door technische mankementen van het vliegtuig werden veroorzaakt, maar ook financiële zaken die door de nationale carrier in orde gemaakt moeten worden met Stratair. ‘’De SLM wil verandering en verbetering brengen in deze vertragingen om problemen op de cargovluchten die zich in het verleden hebben voorgedaan te voorkomen’’, benadrukte de directeur.  Vandaar dat er wordt gewerkt om de hele cargo-operatie van de SLM te evalueren.  Volgens Gonesh zullen er gesprekken plaatsvinden met Stratair om na te gaan, hoe invulling gegeven kan worden aan een vervolgsamenwerking.

De SLM heeft de klanten wel meegedeeld dat de cargo tijdelijk gestopt is en er hard gewerkt wordt om het probleem zo snel als mogelijk op te lossen, en zij voorlopig kunnen uitkijken naar andere vrachtmaatschappijen.

De redactie vernam in gesprek met een importeur, dat een aantal importbedrijven reeds de overstap heeft gemaakt naar de Amerikaanse maatschappij Amerijet, die volgens de importeur iets duurder is dan Stratair. Maar door de stagnering moet er voorlopig naar andere alternatieven worden uitgekeken, om de klanten toch te kunnen voorzien van hun pakketten. Naar verluidt, loopt de schuld van de SLM bij Stratair in de miljoenen dollars. Het afwachten is op verdere mededelingen van de SLM, omtrent deze situatie na haar vervolggesprekken met Stratair.  Hopenlijk worden de cargodiensten tussen  Paramaribo-Miami  gauw hervat.

More
articles