Wim Bakker pleit voor vernieuwing binnen de NPS

Wim Bakker, lid van de NPS heeft in het radioprogramma ABC Aktueel  zijn bezorgdheid geuit over de manier waarop de partij wordt geleid. Volgens Bakker kan de politiek niet langer op de oude, top-down manier worden gevoerd, waarbij een klein groepje mensen de besluiten neemt en de achterban enkel volgelingen zijn en blijven. Bakker is al tien jaar betrokken bij initiatieven om de NPS te hervormen. Hij maakte deel uit van een commissie die voorstellen heeft gedaan om de partij te versterken. De belangrijkste punten van deze initiatiefgroep zijn ledenregistratie, het aanpassen van de statuten om elk lid stemrecht te geven, en het houden van partijverkiezingen, op basis van die ledenregistratie.

Bakker betreurt echter, dat in plaats van verdere gesprekken over deze voorstellen te voeren, de voorzitter van de partij in de media heeft beweerd dat de initiatiefgroep uit eigen belang handelt. Volgens Bakker krijgen mensen van buiten de partij, die geld meebrengen, groen licht om campagne te voeren onder de vlag van de NPS, zonder duidelijke criteria of procedures voor lidmaatschap.

Bakker waarschuwde daarnaast, dat het verwaarlozen van de drie belangrijke pijlers van de partij: de intelligentia, de middenklasse en de georganiseerde arbeid, de partij in een zwakke positie kan brengen. Tot slot  sprak Bakker ook over de groep “mofinawan”, mensen met minder middelen, die volgens hem verzorgd moeten worden, omdat zij niet altijd de kennis en het inzicht hebben om de juiste leiders te kiezen. Toch is hun stem van groot belang voor de toekomst van de partij.

More
articles