Regering keurt loonvoorstel veiligheidsbonden af

Het voorstel van de veiligheidsbonden voor 10 procent salarisverhoging na incorporatie van SRD 1.000 van de koopkrachtversterking, is financieel niet haalbaar voor de regering. De meerkosten die dit voorstel met zich mee zouden brengen, zijn voor de overheid niet te realiseren. De veiligheidsbonden hebben begrip voor de positie van de regering, maar zij verlangen dat diverse andere zaken die op tafel zijn gelegd zoals toelages, bevorderingen, aanschaf van uitrusting, wél worden gerealiseerd.

Wendel Oosterwolde, voorzitter van de veiligheidsbonden, verklaarde in gesprek met Starnieuws dat de bonden begrip kunnen opbrengen voor de situatie van de regering. Echter, het realiseren van alle overige zaken is volgend hem een must. Hij zei verder dat meegegaan kan worden met het voorstel van de regering, dat intussen aangenomen is door Ravaksur plus.

Deskundigen van het ministerie van Financiën en Planning en het Onderhandelingsorgaan hebben schattingen gepresenteerd op basis van de voorstellen van de veiligheidsbonden. Gezien de complexiteit van de uitvoering en de extra te maken kosten, heeft de regering aanbevolen gebruik te maken van de eerdere verhogingen van 15 procent vanaf juli en 5 procent in januari. Daarnaast wordt het bedrag van SRD 3.500 voor koopkrachtverbetering, na alle procentuele verhogingen, in het salaris verwerkt, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS) in een persbericht.

More
articles