Suriname heeft 23.800 km² verkend naar potentiële olie- en gasbronnen

Op 2 september 2024 maakte Staatsolie bekend dat er al 23.800 km² is verkend in de lopende Suriname Seep Survey. Dit grootschalige onderzoek, in samenwerking met GeoPartners Limited (VK) en TROIS GeoConsulting (Nederland), is gericht op het opsporen van natuurlijke olie- en gaslekken uit de zeebodem, die kunnen wijzen op waardevolle energiebronnen.

De survey, die op 22 juli begon en in totaal 44.970 km² beslaat, wordt uitgevoerd onder leiding van aannemer TDI Brooks. Hierbij worden technieken zoals Multibeam SONAR gebruikt om de zeebodem in kaart te brengen, aangevuld met seismische- en satellietgegevens. De bemonstering van de zeebodem staat gepland voor november, en de resultaten worden begin 2025 verwacht.

Staatsolie heeft een Multiclient-overeenkomst gesloten met haar partners, waarmee de verzamelde gegevens aan derden verkocht kunnen worden. Het staatsbedrijf behoudt het eigendom van de gegevens en ontvangt een deel van de inkomsten. Dit onderzoek is volgens Staatsolie van groot belang voor de energietoekomst van Suriname.

 

More
articles