MinOWC neemt loopje met leerkrachten vakantieschool

Een groep Leerkrachten heeft in gesprek met D-TV Expres haar misnoegen geuit over de kwestie waarbij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) ze gedurende de vakantieschool, zonder enige reden zou hebben bedankt om les te geven. Volgens de leerkrachten hebben ze reeds vijf dagen gewerkt, en kregen ze te horen, dat zij geen lessen meer hoeven te verzorgen. De leerkrachten, die van mening zijn dat het ministerie niet professioneel te werk gaat, willen uitbetaald worden voor de verleende dienst. Of dat zal geschieden is nog niet bekend.

Er is aan het team gezegd dat slechts zeven leerkrachten geselecteerd zijn om de lessen te verzorgen. “Hoe heeft de selectie van deze leerkrachten plaatsgevonden?”, vraagt een leerkracht zich af. De leerkrachten voelen zich beetgenomen en vinden dat de leiding van het ministerie heel amateuristisch omgaat met de onderwijsgevenden. “Waarom kon dit niet eerder gezegd zijn aan ons?”, aldus enkele leerkrachten.

Volgens een lerares zal het ministerie waarschijnlijk geld tekort komen om de leerkrachten te betalen voor het verzorgen van deze extra lessen, daarom is er besloten een aantal leerkrachten te bedanken om zo het aantal terug te brengen naar slechts zeven leerkrachten per school. De lerares vindt dat dit aantal niet voldoende is om vooral de aandachtsleerlingen te helpen. Vanwege het ministerie is nog niet gereageerd op deze kwestie.

More
articles