Koopkrachtversterking van SRD 3.500 wordt geïncorporeerd in salaris ambtenaren

Het bedrag van SRD 3.500 dat als koopkrachtversterking werd uitbetaald aan ambtenaren en aan hen gelijkgestelden, zal worden geïncorporeerd in het salaris. Dit is van de overeenkomsten die gisteren tussen de regering en Ravaksur plus is bereikt. Daarnaast is ook een principeakkoord bereikt over een loonsverhoging van 20 procent voor ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. Over de uitvoering en fasering van de incorporatie van de koopkrachtversterking van SRD 3.500 in het loon, zal nog verder onderhandeld worden. De gesprekken over de ener-gietarieven zullen ook voortgezet worden. Partijen verwachten spoedig overeenstemming te bereiken.

President Santokhi is tevreden over het resultaat dat bereikt is: ‘’Het waren lange gesprekken, maar in een open en eerlijke sfeer. Het resultaat is uiteindelijk een mooie uitkomst. Mijn oprechte dank aan de vakbonden voor hun constructieve houding en bijdrage met voorstellen en ideeën.‘’ Het staatshoofd zei dat de vruchten van het prudente beleid van de regering, zichtbaarder worden. ‘’De koers is momenteel aan het dalen en stabiliseert zich verder, terwijl de inflatie sterk is teruggedrongen. Het vertrouwen in de SRD en de waarde van onze munt neemt toe. Doordat de inflatie is teruggedrongen, is er minder ontwaarding van de middelen van de burgers.‘’

De president gaf ook een uiteenzetting over het beleid dat uitgevoerd wordt, waaronder het sociaal programma. Hij merkte op dat de regering in goed overleg blijft met alle partijen en streeft naar breed draagvlak voor de bereikte resultaten. De loonsverhoging houdt direct verband met de toelagen, overuren en pensioenen van zowel ambtenaren als gepensioneerde landsdienaren.

De uitvoering van de overeenkomst zal zo-danig geschieden dat de macro-economische stabiliteit wordt beschermd. ‘’Er moet in eenheid samengewerkt worden aan de duurzame ontwikkeling van het land’’, aldus de president.  De vakcentrales en bonden waarmee overeenstemming is bereikt, werden vertegenwoordigd door onder anderen Michael Miskin (CLO), Armand Zunder (PWO), Robby Berenstein (C-47), Glenn Swamipersad (BPOW), Reshma Mangre (BvL/ALS) en Marcelino Nerkust (FOLS).

More
articles