Pertjajah Luhur wil malafide handelaren aanpakken

Bronto Somohardjo, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur (PL), heeft tijdens een structurenvergadering in het PL-centrum te Catharina Sophia, Saramacca, gezegd dat zijn partij de strijd durft aan te gaan tegen de malafide handelaren. Volgens Somohardjo maken deze handelaren sinds de onafhankelijkheid van het land, enorme winsten ten koste van het volk.

Somohardjo vertelde dat handelaren volgens de wet, slechts 15 procent winst mogen maken op geïmporteerde goederen. Toch vinden sommige handelaren manieren hun winstmarges aanzienlijk te verhogen, soms tot meer dan 200 procent. Dit bereiken ze door tussenbedrijven op te richten, die de producten onderling aan elkaar verkopen, waardoor de winst niet beperkt blijft tot 15 procent, maar oploopt tot 150 procent.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, noemde het landelijk evenredigheidsstelsel dat momenteel wordt toegepast, ‘’door God gegeven’’. Hij benadrukte, dat dit systeem zal leiden tot meer stemmen voor PL. Hij verzekerde dat de partij een duidelijke missie en visie heeft voor Suriname en kijkt ernaar uit de beleidsplannen te presenteren en implementeren binnen de samenleving. Somohardjo sprak zijn dank uit aan Saramacca voor de tot nog toe verleende steun.

Nasier Eskak, tweede ondervoorzitter van de PL, sprak zijn vertrouwen uit in de kiezers van Saramacca. Hij onderstreepte dat elke burger recht heeft op gelijke kansen voor ontwikkeling en groei, en dat PL die kansen kan bieden. Uraiqit Ramsaran, coördinator van Saramacca, riep de kiezers op  goed na te denken aan wie zij de verantwoordelijkheid geven het land te leiden. “PL is een nationale partij en werkt samen met iedereen. Wij als PL zijn bereid samen met u te strijden”, aldus Ramsaran.

More
articles