Politie waarschuwt voor skimming: Toename van aangiftes na rustige periode

Na een rustige periode, nadat de politie twee skimmers had opgepakt, zijn er sinds 19 augustus weer veel meldingen binnengekomen van mensen die geld zijn kwijtgeraakt zonder dat ze zelf hebben gepind. De politie ziet dat dit vaak gebeurt en roept daarom iedereen op om extra voorzichtig te zijn bij het pinnen, vooral nu het einde van de maand nadert en salarissen worden gestort.

De politie roept op om de volgende tips in acht te nemen bij het pinnen:

1.Kies een veilige locatie: Pin bij voorkeur binnen, op een goed verlichte plek, en bij een druk bezochte geldautomaat. Vermijd afgelegen of donkere locaties.

2.Let op uw omgeving: Controleer uw omgeving op verdachte personen voordat u begint met pinnen. Als u iemand verdacht vindt, kies dan een andere locatie.

3.Controleer de ATM: Let op beschadigingen of vreemde apparaten die op skimmingapparaten kunnen duiden.

4.Gebruik beide handen: Bedek het toetsenblok met uw vrije hand, terwijl u uw pincode intoetst om te voorkomen dat anderen meekijken.

5.Vertrouw niet op anderen: Laat niemand u helpen tijdens het pinnen, ook niet als ze vriendelijk lijken.

6.Tijdens het pinnen: Neem de tijd om alles goed te controleren en tel uw geld direct na het opnemen.

7.Na het pinnen: Verwijder uw ATM-bon en gooi deze niet zomaar weg. Bewaar uw pinpas meteen veilig en blokkeer deze als u misbruik vermoedt. Controleer regelmatig uw bankafschrift, bij voorkeur via de mobile banking app van uw bank.

Als u verdachte transacties ziet, wordt aangeraden meteen contact op te nemen met uw bank. Mensen die geld kwijt zijn geraakt, kunnen zich melden bij het politiebureau in hun buurt of bij de afdeling Fraude op Geyersvlijt.

More
articles