Verbetering waterinfrastructuur Nickerie

De Surinaamsche Watermaatschappij (SWM) boekt aanzienlijke vooruitgang in het verbeteren van de waterinfrastructuur in het district Nickerie. Na de succesvolle voltooiing van waterleidingen in Henar en Post Utrecht, is goedkeuring verleend voor de aanleg van een nieuwe leiding aan de Larecoweg en Post Utrecht 1 en 2 bij de Maratakarivier in Wageningen.

De ceremoniële start van het project vond plaats in aanwezigheid van SWM-directeur Clifton Lienga, districtscommissaris Senrita Gobardhan en andere genodigden. De sprekers benadrukten het belang van schoon en veilig drinkwater voor de gemeenschap. Een lokale bewoonster sprak haar vreugde uit over het project, omdat er nu, na 30 jaar, eindelijk water beschikbaar zal zijn. Na de toespraken openden Gobardhan en Lienga officieel de nieuwe hoofdleiding.

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de verbetering van de watervoorziening voor de inwoners van Nickerie en is in lijn met de bredere doelstelling van de SWM om toegang tot schoon drinkwater in het hele land te garanderen. De aanleg van de nieuwe hoofdleiding zal in de nabije toekomst betrouwbaar en schoon water brengen naar een groter deel van de gemeenschap.

More
articles