Winkeliers kopen aardappelen op voor SRD 1300 – SRD 1600 per zak

Winkeliers hebben zich beklaagd bij Rishma Kuldipsingh, minister van Economische Zaken (EZ), over het feit dat ze worden beschuldigd van prijsopdrijving op aardappelen. Volgens de winkeliers kunnen zij aardappelen niet goedkoop verkopen, als de inkoopprijs hoog is. Zij verklaarden dat zij tussen SRD 1300 – SRD 1600 moeten betalen voor een zak aardappelen. De winkeliers vertelden dat op grond van de inkoopprijs, zij genoodzaakt zijn een 1 kilo aardappelen te verkopen tussen SRD 65 – SRD 70 om toch nog winst te maken.

Een ander probleem is volgens de winkeliers, dat zij slechts één zak per keer mogen kopen. Zij zeiden dat in een zak niet alleen goede, maar ook bedorven aardappelen zitten, waardoor het gewicht niet meer klopt. De winkeliers stelden daarom op grond van de huidige situatie, genoodzaakt te zijn te compenseren. Zij verklaarden geen heil te zien in het opdrijven van de prijs van aardappelen, aangezien zij er anders ermee blijven zitten. Daarnaast benadrukken ze dat de maatregelen die door de afdeling Economische Controledienst (ECD) worden genomen om prijsopdrijving te bestrijden, niet altijd rekening houden met de daadwerkelijke inkoopprijzen.

Het ministerie van EZ heeft onlangs aangekondigd, dat er een tekort is aan aardappelen en gele uien, en heeft extra controles aangekondigd om prijsopdrijving en hamsteren tegen te gaan. De afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) meldde, dat de maximale prijs voor aardappelen is vastgesteld op SRD 51,60 per kilo en voor gele uien op SRD 37,70.

More
articles