Gezondheidsinstellingen hebben geen overbruggings-, wervings- en behoudtoelage ontvangen over juli

Werkers van gezondheidsinstellingen hebben geen overbruggings-, wervings- en behoudtoelage ontvangen over de maand juli 2024. Dit heeft tot grote ergernis bij de gezondheidswerkers geleid. Op de gehouden persconferentie van vandaag, hebben de vertegenwoordigers van de gezondheidsbonden aangegeven dat deze toelagen een deel zijn van het salaris van de werkers. “Dan kan je die niet voor een maand niet uitbetalen. De werknemers hadden het geld verwacht en nu blijft dat uit.”

Volgens de bonden heeft de minister, naar analogie van de inhouding van de koopkrachtversterking bij de verschillende ambtenaren, omdat ze vakantiegeld hebben gekregen, dezelfde lijn doorgetrokken naar de gezondheidswerkers. De bonden hebben benadrukt, dat deze afspraken niet zijn gemaakt met het ministerie van Volksgezondheid. Naar hun mening waren deze toelages juist ingevoerd, omdat de nieuwe loonreeks op zich liet wachten. “Wij zijn ook ambtenaren, maar krijgen geen koopkrachtversterking. Onze overbruggingstoelage was bedoeld als onderdeel van het loon.” De minister van Volksgezondheid heeft gisteren een brief gestuurd naar de gezondheidsbonden en heeft aangegeven waarom hij ze niet kan uitbetalen. Volgens de leden van de bond is de brief “dictatoriaal”.

De bond heeft aangegeven open te staan voor dialoog met de minister.

Wat vaststaat, is dat de werkers hun geld gestort willen zien op hun rekening. De bond benadrukt, dat zij de minister een ultimatum geven tot en met donderdag 15 augustus om 12.00 uur. Als er geen beweging komt, gaan we dit voorleggen aan de ALV. Wat het besluit van de ALV ook mag zijn, het is mogelijk dat de gemeenschap wat ongerief kan ervaren door het besluit. Onze verontschuldigingen hiervoor”, aldus de vertegenwoordiger van de gezondheidsbonden.

More
articles