Eerste tranche USD 5 miljoen beschikbaar gesteld voor studiefinanciering

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat er USD 5 miljoen  beschikbaar is gesteld voor studiefinanciering. Het ministerie van Onderwijs zal zo gauw mogelijk op basis van rapportages van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), het bedrag van het fonds verhogen. Dit is namelijk ook de eerste fase van de financiering. Volgens Ori zullen indien nodig extra middelen beschikbaar worden gesteld om een tweede tranche te storten in het Fonds Studiefinanciering Suriname (FSS).

Het ministerie onderzoekt momenteel de mogelijkheden om studenten te ondersteunen binnen het sociaal programma. Er zal volgens de minister eerst gebruik gemaakt worden van de eerste tranche en invulling daaraan gegeven worden, en indien het storm loopt met aanvragen, zullen er aanpassingen komen.

“De regering zal zaken ook moeten bestuderen de komende periode, om te kijken hoe zij aan de producten die het NOB levert en die een aantal aantrekkelijke mogelijkheden moeten geven, een stukje ondersteuning zal kunnen bieden”, aldus Ori.

Armoedebestrijding is ook een noodzaak, en heeft ook  te maken met de doelgroep studenten, en de regering zal volgens Ori ook moeten nagaan hoe zij de ondersteuning zal geven aan die doelgroep in het kader van het sociaal programma.  De minister heeft ook onthuld dat er gewerkt wordt aan een huisvestingsprogramma voor de student Housing Campus village, waarbij kamers beschikbaar zullen worden gesteld voor studenten. Volgens agenda zullen die kamers rond februari volgend jaar beschikbaar komen, vanwege renovatiewerkzaamheden. Het ministerie is een arrangement aangegaan om de overige gebouwen die op het complex zijn, af te maken.

 

More
articles