Vuilophaal gaat niet normaal door zoals gemeld

Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer van Openbare Werken, bevestigde vandaag, dat de vuilophaal toch niet normaal wordt hervat. Volgens hem is er nog geen akkoord bereikt met de ondernemers, die de ophaal in de verschillende woonwijken moeten verzorgen. Hij verwees opnieuw naar het ministerie van Financiën en Planning dat met de ondernemers overeen moet komen. Echter is nog niet duidelijk, wat er wordt besloten om een akkoord te kunnen bereiken.

Intussen zijn de ondernemers van mening, dat ze hun voertuigen ook niet kunnen onderhouden en daarom geen goede dienstverlening kunnen bieden.

‘’Over de tijden van vuilophaal zal bij een aanvang van de ophaal, niets veranderen’’, aldus Gummels. Zowel in de buurt Elizabethshof als Rainville, blijven de ophaaldagen maandag en donderdag. Ook maakte Gummels duidelijk, dat de bewoners die zwerfvuil blijven dumpen, beboet moeten worden. Hij deed een beroep op de overheid de handhaving en sancties te verscherpen. Gummels vraagt de burgers, netjes om te gaan met het huisvuil. Ook stelde hij voor het vuil netter op te slaan. Volgens Gummels is de huidige toestand niet de schuld van de vuilophalers.

More
articles