Gajadien pleit voor aanpassing wetgeving goudsector

Asiskumar Gajadien, parlementariër voor de VHP, heeft in gesprek met TBN Prime Alert verklaard, dat er een aangepaste wetgeving moet komen voor de goudsector, zodat Suriname er uiteindelijk aan kan gaan verdienen.

Volgens hem loopt Suriname nog een heleboel inkomsten mis, omdat er geen behoorlijke wetgeving is op dit gebied. Hij gaf als voorbeeld aan, dat iemand naar de goudopkoopcentrale kan gaan en twee kilo goud kan verkopen. ‘’Dit wordt niet geregistreerd, dus is het niet te achterhalen hoeveel geld er circuleert. In een ander geval moet een persoon wel tekst en uitleg geven, wanneer hij bijvoorbeeld USD 300 wil storten bij de bank’’, aldus Gajadien.

Volgens Gajadien kan het genereren van inkomsten onder meer mogelijk gemaakt worden door een duidelijkere communicatie tussen de Belastingdienst en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Via het vergunningenstelsel is volgens Gajadien goed na te gaan, wie de eigenaar is.

Gajadien merkte ook op, dat er veel goudexporteurs zijn, maar dat er slechts zeven bedrijven die het edelmetaal exporteren.

Hij vraagt zich af, waarom er zoveel interesse is voor zo’n vergunning. De regering moet volgens hem uit komen leggen, wat er aan de hand is.

More
articles