Minister Mathoera: ‘Grote daling criminaliteit merkbaar’

Krishna Mathoera, minister van Defensie, heeft onlangs op een persconferentie gezegd, een ernstige daling te merken in de criminaliteitsgegeves. De cijfers zullen volgens Mathoera gepresenteerd worden door het ministerie van Justitie en Politie. De afgelopen weken zijn er ook twee gewelddadige overvallen geweest op winkeliers. “De veiligheid moet op een hoger niveau gebracht worden”, benadrukte de minister.

Veiligheid geniet volgens Mathoera hoge prioriteit van de regering. De afgelopen jaren heeft het Nationaal Leger op meerdere momenten assistentie verleend bij de verschillende operaties van het Korps Politie Suriname (KPS). Al ruim zeven weken worden er volgens de minister surveillances uitgevoerd in samenwerking met het Korps Politie Suriname onder de noemer van ‘Operatie Zero Tolerance’. Dagelijks worden tien voertuigen vanwege het ministerie van Defensie ingezet om de surveillances uit te voeren.

Legerbevelhebber kolonel Werner Kioe A Sen verklaarde dat er tussen de maanden januari en juni, al ruim veertien operaties zijn uitgevoerd door het leger. Dit jaar zullen er meer dan achttien uitgevoerd worden; de teller stond vorig jaar al op achttien.

More
articles