Soraya Bousaid: ‘Vrouwelijke leiders kunnen impact hebben op beleidsvorming’

Vrouwelijke leiders kunnen impact hebben op beleidsvorming. In de afgelopen jaren komen we steeds vaker vrouwelijke leiders tegen. Het is van belang dat vrouwen die leiding geven, vooral in de sectoren die het meest door mannen gedomineerd worden, gepromoot worden. In het kader hiervan wordt er op zaterdag 24 februari in de Banquet Hall van Torarica, voor de derde keer de Women’s Leadership Summit gehouden. Soraya Bousaid, voorzitter van de Women’s Sustainable Development Foundation Suriname (WSDF), zegt in gesprek met De West, dat tijdens het seminar op basis van eigen observatie met verschillende vrouwelijke leiders gediscussieerd zal worden. Er zullen sprekers zijn die vanuit hun achtergrond en expertise ervaringen delen, waarna er stellingen worden geïntegreerd om een constructieve discussie op gang te brengen. Er zal onder andere gediscussieerd worden over de volgende thema’s: ‘Shaping tomorrow: the force of female leadership in politics’, ‘Women leading the way in the digital and AI space’, ‘Breaking Barriers, building female leaders in sports, media & fashion’ en ‘Women Transforming Leadership Narratives in Aviation, Maritime and Oil & Gas’. ‘Shaping tomorrow: the force of female leadership in politics’, zal er gediscussieerd worden over de uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd wanneer zij een leidinggevende functie in de politiek aanvaarden.

Het panel bestaat uit: Jennifer Simons (NDP), Danique van Varsseveld (NPS), Suraksha Hirasingh (VHP), Genevievre Jordan (ABOP) en Clarice Toetie Abas.

‘Women leading the way in the digital and AI space’, zal er gediscussieerd worden over de initiatieven die diversiteit en de inclusie in deze sectoren kunnen bevorderen. Aan de discussie nemen deel: Xuxa Kasandimedjo (Telesur), Xiomara Wittenbergr (Datasur), Vaneesha Aharju (E-Gov), Madhu Mathoera (Inclusie Expert) en Juli Sundar (Codettes Foundation).

‘Breaking Barriers, building female leaders in sports, media & fashion’, gaat over de verkenning van de rol van vrouwen in leiderschap in de sport van atleten tot leidinggevenden. Er zal onder andere ook gediscussieerd worden over hoe vrouwelijke leiders in de mode en media herdefiniëren. Aan dit panel nemen deel: Gladys Findlay (Nieuws Manager De West), Melissa Benjamin (News anchor STVS), Charelle Meyer (Miss Bikini Fitness) en Olivia Samuel (Ceritified Image Consultant)

‘Women Transforming Leadership Narratives in Aviation, Maritime and Oil & Gas’, zal er gediscussieerd worden over de uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd in de sectoren die het meest door mannen gedomineerd worden. Het panel bestaat uit: Daniela Herkul (Staatsolie), Nikki Morris (Total Energies), Kalawatie Atwaroe (Luchtvaartdienst Suriname), Tosca Pinas (Maritieme Autoriteit Suriname) en Jyoti Pahladsingh (Suriname drynock and Shipbuilding Co).

Bousaid zegt dat vrouwen niet beter zijn dan mannen, maar er moet bewezen worden dat vrouwen ook kritisch kunnen zijn en ook samen met mannen kunnen werken om belangrijke besluiten te nemen. WSDF-Suriname streeft volgens Bousaid met het organiseren van het seminar ernaar om bij te dragen aan de SDG 5, Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes. WSDF-Suriname voert projecten uit die duurzaam kunnen bijdragen aan het behalen van de SDG 5 tegen 2030.

More
articles