Boekhandel Vaco stopt verkoop boek ‘Corruptie op hoogste niveau-zaken doen in Suriname’

Boekhandel Vaco heeft besloten het boek “Corruptie op het hoogste niveau – Zaken doen in Suriname” van  de schappen te halen tevens verkochte exemplaren terug te roepen. Deze beslissing werd genomen na ontvangst van een deurwaardersexploot op 25 januari, waarin advocaat Gerold Sewcharan namens president Chan Santokhi de verkoopstop vraagt. Bij weigering zou een kort geding tegen de boekhandel volgen.

Het verzoek om de verkoop te staken heeft betrekking op een strafklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. President Santokhi voelt zich beledigd, door de cover van het boek en beweert nooit toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van zijn foto. Hij ziet de afbeelding als een schending van zijn morele integriteit, goede naam en eer, evenals zijn reputatie als president van Suriname. Het verband dat volgens de president wordt gelegd tussen hem en corruptie, wordt als schadelijk voor de staat beschouwd.

Ondanks het terugroepverzoek aan Vaco lijken veel kopers van het boek niet van plan te zijn hun exemplaren in te leveren. De elektronische versie met dezelfde cover wordt actief gedeeld op sociale media, waarbij de commentaren voor zichzelf spreken. De boekhandel neemt deze maatregelen in het kader van het lopende strafrechtelijke onderzoek.

More
articles