Geen middelen voor SWM bij ontbreken plan van aanpak

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, verklaarde afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers tegenover journalisten, dat het niet klopt dat de regering geen middelen beschikbaar heeft gesteld voor de aanpak van de waterproblematiek. Echter ontbreekt het aan een duidelijk plan van aanpak vanuit de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De bewindsman benadrukte dat de regering geen middelen vrij zal geven als er geen plan is gepresenteerd. President Santokhi had een bedrag van ruim USD 7 miljoen toegezegd om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Volgens Ramdin staat dit bedrag nog recht overeind en klaar om afgestaan te worden.

De werkzaamheden die nu worden verricht, worden gefinancierd door de SWM. Dit gebeurt uit eigen middelen, die bij lange na niet voldoende zijn om alle problemen op te lossen.

Ook betaalt de samenleving nog veel te weinig voor water. Volgens de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, zou een kubieke meter water SRD 42 moeten kosten in plaats van de huidige SRD 13. SWM-directeur Clifton Lienga heeft in gesprek met andere journalisten meerdere malen aangegeven, wat het plan van aanpak is. Ook zijn er reeds presentaties gehouden voor de regering over hoe het geld besteed zal worden.

More
articles