Santokhi: VHP is een Sranang Bromki Dyari

Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, heeft gisteren tijdens de dankdienst in verband met 75 jaar VHP de samenleving eraan herinnerd dat de VHP nog altijd een nationale partij is en nog altijd staat voor die “bromki dyari” die ze voor de verkiezingen heeft gedemonstreerd. Dit zei Santokhi naar aanleiding van oproep van verschillende politieke leiders voor etnische bundeling. Volgens Santokhi zijn zulke zaken niet meer van deze tijd en is het zaak dat iedereen met elkaar samenwerkt, om het land vooruit te brengen. Volgens Santokhi is de tijd van ‘blakaman en koelie’ allang achterhaald en mag het ook niet terug komen.

Volgens de voorzitter  staat de VHP klaar  om de regeertermijn te verlengen op 25 mei 2025. Santokhi zei dat bij de komende verkiezingen de mensen die naar de stembus gaan, de vraag moeten beantwoorden, of zij het bestuur van het land in handen willen leggen van mensen die niet te vertrouwen zijn, die het land bankroet hebben gemaakt. Het gaat volgens Santokhi om een gewetensvraag die beantwoord zal moeten worden.

De partijleider stond stil bij de verdiensten van de partij in de afgelopen 75 jaar. De VHP heeft deel uitgemaakt van diverse regeringen en heeft er strijd voor geleverd dat alle stemmen gehoord worden en evenveel waard zijn. Het heeft 75 jaar geduurd, maar bij de komende verkiezingen zal elke stem, ongeacht waar de kiezer woont, even zwaar, wegen. De normen en waarden en de idealen van de partij zijn overeind gebleven aldus Santokhi.

More
articles