Bus- en boothouders zullen geen rekening meer houden met regering

De voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, heeft in gesprek met KeyNews gezegd dat zij goede afspraken hebben gemaakt de minister van Onderwijs, Henry Ori, met betrekking tot de betaling. De schoolvervoerders eisten in een eerder stadium dat zij op de 10e van de maand hun salaris op hun bankrekening wilden zien. “Er is nog niet gestort, maar we zijn in overleg met het ministerie. We gaan goede afspraken maken en beide partijen moeten zich daaraan houden”, aldus Pokie.

Volgens de voorzitter is de meest recente betaling gedaan op 03 januari. Dit is volgens hem niet volgens afspraak verlopen, waardoor de bus- en boothouders zonder geld kwamen te zitten voor de feestdagen. De voorzitter heeft er alles aan gedaan, zodat de mensen nog voor de feestdagen over hun geld konden beschikken, maar het mocht niet baten. Hij benadrukte dat de organisatie zich altijd heel soepel heeft opgesteld tegenover het ministerie en er is altijd rekening met het departement gehouden, zodat de kinderen optimaal onderwijs kunnen genieten. Echter zal dit volgens Pokie, niet meer het geval zijn.

Minister Ori haalde eerder aan, meer tijd nodig te hebben om de uitbetaling gedaan te krijgen. De voorzitter zei dat ook hiermee rekening is gehouden. Hij meent dat het bestuur van de organisatie binnenkort om de tafel gaat met de leiding van het ministerie en er zullen dan duidelijke afspraken gemaakt worden.

More
articles