Bond Personeel Surinaamse Luchtvaartmaatschappij pleit voor benoeming nieuwe directeur

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft al langer dan een jaar geen nieuwe directeur. Steven Gonesh, vicepresident Operations bij de SLM, vervult na het vertrek van Paul de Haan  nog steeds de functie van waarnemend directeur. Desondanks verwacht de Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (BPSLM) nog steeds een officiële benoeming van een directeur. De benoeming is volgens  bondsvoorzitter Marcia Clumper van groot belang voor het bedrijf, vertelde zij in gesprek met een lokaal medium.  Volgens Clumper waren er geruchten dat iemand benoemd zou worden in de functie, maar concreet is er nog niets vernomen. Inmiddels is de waarneming van Gonesh als directeur ook al lang verstreken, en worden er  nog geen stappen tot benoeming genomen. “Er wordt niets daarover gezegd. Wij zijn nog niet op de hoogte van een nieuwe directeur. Formeel als bond hebben we nog niets ge-hoord,” aldus Clumper.

De afgelopen week heeft de bond nog overleg gehad met de raad van commissarissen (RvC), maar plannen voor een nieuwe directeur bij de  SLM zijn niet ter sprake gekomen.

“De bond pleit voor een permanente functionaris in de top en doet nog geen uitspraak over wie het wordt, omdat we nog niet weten wie het wordt. Het zal altijd weer een politieke benoeming worden, maar we laten dat even in het midden,” aldus Clumper.

Zij benadrukte dat het voor geen enkel bedrijf gezond is om iemand aan de top te hebben die waarnemend is, omdat die slechts beperkte bevoegdheden heeft. Er is sowieso iemand nodig die veel meer kan betekenen voor het bedrijf. Onlangs is er  contact opgenomen met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, maar er is nog geen reactie ontvangen.

More
articles