Gastransporteurs willen meer geld

De Vereniging van Gastransporteurs eist van de overheid dat zij net als bij de andere transportsectoren inkomt met een subsidiebedrag, gezien het bedrag waarop er momenteel verhandeld wordt, gebaseerd is op een koers van SRD 19.

De overheid zegt echter dat de middelen daartoe er niet zijn, en dat het de verantwoordelijkheid is van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) afdeling Ogane, om in te komen met het verschil. De laatstgenoemde stelt ook geen middelen te hebben om dit bedrag te compenseren. De transporteurs zeggen dat indien niemand inkomt, de prijzen aangepast dienen te worden. Als pressiemiddel zullen er ingaande vandaag, geen gascilinders worden geleverd.

De gastransporteurs vragen de gemeenschap begrip hiervoor. ‘’Wij kennen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en hebben die de afgelopen jaren ook genomen, echter zijn wij op het punt gekomen, dat het financieel niet meer op te brengen is voor ons. Wij doen dan ook nogmaals een beroep op de regering samen met ons, aan een oplossing te werken‘’, aldus de gastransporteurs in een publicatie.

More
articles