Van 2022 tot 2027 is Staatsolie, van plan om naar schatting 1,5 miljard dollar uit te geven als onderdeel van haar investeringsprogramma, waarvan het grootste deel zal worden besteed aan deelname aan offshore ontwikkeling. In haar bijgewerkte Strategische Roadmap merkte Staatsolie ook op, dat de fondsen ook zullen worden gebruikt om duurzame energieprojecten te ontwikkelen, aangezien de wereld lijkt af te stappen van fossiele brandstoffen. De Upstream-directeur van het bedrijf, Rekha Bissumbhar, zei: “Voor Upstream zal het succes in de toekomst ons jaarlijkse productieniveau van zes miljoen vaten de komende jaren handhaven door zowel effectieve methoden voor verbeterde oliewinning (EOR) als de ontdekking van nieuwe reserves.”
Om de geplande uitgaven te ondersteunen, verwacht Staatsolie haar bedrijfskredietfaciliteit te herfinancieren om de lokale, regionale en internationale financiële markten verder aan te boren en commerciële kansen met internationale partners te verkennen. De strategische doelen van Staatsolie zijn onder meer het ontwikkelen van offshore capaciteit om als een effectieve partner op te treden en uiteindelijk een exploitant te worden; risicovermindering en promotie van alle open offshore-areaal; het te gelde maken van aardgas; het vergroten van de waterkrachtcapaciteit en het ontwikkelen van mogelijkheden voor hernieuwbare energie. De focus van Staatsolie voor 2022 omvat het werken aan een ontwikkelingsbesluit voor Blok 58 en deelname aan de ondiepwaterblokken 5 en 8. Maar het is zeer waarschijnlijk dat een definitief investeringsbesluit tot 2023 zal komen. Het omvat ook het inschakelen van up, mid en downstream gasbeheerders om gasontwikkeling en afnamescenario’s verder te bestuderen; en het helpen van de overheid bij het identificeren van grote gasafnames, zoals in de bauxiet- en petrochemische sector. Staatsolie schetste dat het 2021 begon met 89,6 miljoen vaten (MMbbls) aan bewezen reserves; zes werden geproduceerd. Ongeveer 5,5 MMbbls werden toegevoegd uit het ontwikkelingsgebied van Staatsolie, wat leidde tot de totale bewezen reserves van 89,1 MMbbls aan het einde van het jaar.
Staatsolie heeft gezegd dat seismische gegevens wijzen op een geschatte 30 miljard vaten olie-equivalent voor de kust. Momenteel heeft slechts 40 procent van Suriname zijn offshore olieblokken een vergunning, ongeveer 32 miljoen acres, waardoor meer dan 60 procent onaangeroerd en rijp met potentieel achterblijft. In het vierde kwartaal van 2022 zal Suriname diepwaterblokken ter veiling aanbieden. In 2023 staat er weer een veiling voor ondiepwaterblokken gepland. In die biedronde zullen ongeveer acht miljoen hectare aan ondiepwaterblokken worden geveild.