Groep repatrianten gaat morgen uit quarantaine

De groep repatrianten die op 21 april jl. uit Nederland in ons land arriveerde en vervolgens in overheidsquarantaine werd geplaatst, wordt morgen ontslagen. Onder toezicht van de overheid, moest de groep twee weken in quarantaine zitten ter voorkoming van een eventuele verspreiding van het Covid-19 coronavirus. Vandaag heeft de groep de eerste test ondergaan en morgen neemt de groep de laatste coronatest. De redactie verneemt van een van de repatrianten, dat tot nu toe de hele groep de screening heeft doorstaan. Verder zegt hij dat de zorg uitmuntend was. De repatrianten waren in Eco-resort Torarica, Royal Torarica, het zorg Hotel en Hotel Babylon ondergebracht. Het is nog niet bekend wanneer de volgende groep naar Suriname wordt gehaald.

De groep nog gestrande Surinamers in het buitenland is op dit moment nog steeds bezorgd en verlang naar terugkeer. Zo hebben enkelen te kampen met een tekort aan financiële middelen en medicamenten. Anderen moeten spoedig terugkeren om hun baan in te kunnen behouden.

Cornelly Plein, een van de gestrande Surinamers in het buitenland, is al langer dan twee maanden in Nederland en verlangt naar huis. Plein zou op 27 maart moeten terug moeten zijn met een vlucht van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). “Ik moet  gauw naar huis, want ik ben de enige kostwinner en mijn zoon is student. Hij zit al sedert eind maart zonder iets in huis” , aldus de bezorgde Plein. Verder zegt ze dat ze in de tweede  week van mei naar de cardioloog moet voor een onderzoek.

Marilyn Tsie A Foeng – Barrow, ook een gestrande Surinaamse, is al twee maanden gestrand in Nederland en is opgevangen door een oudere tante, die in een één-kamer seniorenflat woont. Marilyn zeft dat ze al twee maanden op het kleine zitgedeelte van de bank van haar tante slaapt. “Ik hoef niet te vertellen hoe ongemakkelijk dat aanvoelt, vooral met het bekende weer in Nederland. Mijn financiële middelen zijn intussen opgeraakt en ik leef van de barmhartigheid van deze tante. Zij is nu al geconfronteerd met de hogere rekeningen van gas en water vanwege mijn aanwezigheid. Ook zijn mijn reis- en ziektekostenverzekeringen al verlopen en ik heb de middelen niet om die te verlengen”, aldus Marilyn.

More
articles