Raadsman Irvin Kanhai gaat mee met de eis van auditeur- militair Roy Elgin, voor vrijspraak voor zijn cliënten Iwan Krolis en Imro Themen, beiden verdachten in het 8 Decemberstrafproces. Volgens de raadsman zouden de namen van zijn cliënten nooit op de verdachtenlijst moeten voorkomen. Krolis was tijdens de militaire dictatuur voorzitter van de Palu en onderhield nauwe banden met het toenmalige militair bewind. Fred Derby, vakbondsleider, zou Krolis 8 december 1982 hebben gezien in Fort Zeelandia.
Krolis zou aanwezig zijn geweest tijdens de executie van John Baboeram, Eddy Hoost, Harold Riedewald en Frank Wijngaarden. Krolis ontkent dit.
Themen was in december 1982 werkzaam bij de Nationale Voorlichtings Dienst (NVD) en belast met de censuur. Hij was de motor achter de grote propagandacampagnes van het militair regime en was volgens getuigen aanwezig in het fort. Tegen Benny Brondenstein heeft de auditeur- militair twintig jaar celstraf geëist. Brondenstein was tijdens de staatsgreep betrokken bij het in brand schieten van het politiebureau vanaf de Suriname-rivier. Volgens getuigen was hij wel aanwezig in het fort. Kanhai is het niet eens met de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM). Hij gaf aan dat het OM niet wettig en overtuigend heeft kunnen bewijzen dat Bron-denstein schuldig is.
De zaak tegen Kenneth Kempes en Lucien Lewis werd snel afgehandeld, omdat de verdachten zoals gewoonlijk niet aanwezig waren op de zitting en ook niet vertegenwoordigd werden door een advocaat. John Kraag, advocaat van de verdachte Dick de Bie, vroeg de Krijgsraad middels een brief om uitstel. Kanhai nam waar voor Kraag. Deze zaak gaat op 25 juli voor. Hiermee zijn alle zaken op de rol geweest en zal de auditeur- militair aan het woord komen.