Santokhi hoopt op goede samenwerking

De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chan Santokhi, hoopt dat er een goede samenwerking zal ontstaan met de nieuwe Amerikaanse regering. Dit zei hij gisteravond in de Amerikaanse ambassade, waar genodigden de uitslagen van de presidentverkiezingen in de Verenigde Staten (VS) op de voet konden volgen. Santokhi zei toen dat hij uitkijkt naar een goede samenwerking, ongeacht wie tot president gekozen zou worden. Hij gaf ook te kennen meer consistentie te zien in Hillary Clinton, dan in Donald Trump. Bij Trump zag de VHP-voorzitter meerdere perspectieven, maar het belangrijkste zijn volgens Santokhi de veranderingen die Trump teweeg wil brengen. Daarnaast is Trump een nieuwkomer, hij heeft geen ervaring in het gouvernement en ook niet bij de Republikeinen. Santokhi meent dat door de visie van Trump, heel wat mensen in Amerika veranderingen willen zien. “Met Clinton zou het volk van de VS geen veranderingen zien.

Het enige is dat we niet weten welke veranderingen er zullen komen en wat voor gevolgen die met zich mee zullen brengen”, aldus de VHP-voorzitter. Santokhi zegt dat Clinton juist een andere aanpak had, zij ging meer voor de continuïteit van het beleid en orde en rust. Daarnaast was duidelijk te merken dat zij ervaring heeft op het politieke vlak, ze was senator en first lady. Santokhi geeft aan dat een deel van de Amerikaanse bevolking achter Clinton stond, omdat ze bij haar geen onzekerheden hadden wat het beleid betreft.

Hoewel de verkiezingsuitslag in het voordeel van Trump is uitgevallen, heeft Santokhi de overtuiging dat men heel snel zal nagaan wat het volk precies wil, want hij is van mening dat het volk van de VS niet in een gepolariseerde samenleving kan leven. De VHP-voorzitter hoopt dat er wat rust gebracht kan worden met het check- en balances systeem, welke de regering weerhoud om te machtig te worden in een bepaalde branche.

Gisteravond hadden genodigden de mogelijkheid om in de Amerikaanse ambassade de resultaten te bekijken van de presidentsverkiezingen. Ook werden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om te stemmen op een van de presidentskandidaten. De Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan, wees erop dat dit geen invloed had op de resultaten van de verkiezingen. De stemming was slechts bedoeld om de ambassade een beeld te geven van de voorkeur van de aanwezigen.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles