EBS-medewerkers westen sluiten zich aan bij actie

Het cao-personeel van Nickerie, Coronie en Wageningen, heeft zich vanaf vandaag ook bij de acties gevoegd van de personeelsbond van N.V Energie Bedrijven Suriname (EBS). Zij werken vandaag tot 12:00 uur. “Daarna moeten de stafleden het werk overnemen”, zegt Steve Geerlings, voorzitter van de EBS-Werknemersorganisatie Suriname (OWOS). Hij zegt dat de andere cao-leden in de overige districten, ook gereed zijn om tot actie over te gaan. “Als de overige districten ook in actie gaan, zal dat een probleem zijn, want de meeste districten worden geleid door cao-leden”, benadrukt de voorzitter.

De bondsvoorzitter vermeldt dat de acties dagelijks verscherpt zullen worden, totdat de directie en de aandeelhouder middels dialoog tot een oplossing komen. Verder zegt hij dat er uit het gesprek van gistermiddag niets is gekomen. Hij voegt eraan toe dat de bond daar wel open voor staat.

Van de kant van de aandeelhouder heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling contracters en ambtenaren geplaatst in afdelingen van de EBS, zoals de afdeling Ogane, om daar de werkzaamheden over te nemen. Daarom doet de bondsvoorzitter een beroep op de mensen die bezig zijn of zich fysiek lenen voor het ondermijnen van de vakbondsstrijd van de EBS’ers, om die acties na te laten. Hij meent dat het vandaag een probleem is voor de EBS-medewerkers, maar men moet volgens hem niet vergeten dat men morgen in hetzelfde schuitje kan zitten voor wat betreft arbeidsomstandigheden. “We voeren een rechtvaardige strijd. Een ieder in het land wordt geconfronteerd met de crisis”, besluit Geerlings.

More
articles