SLM geeft Airbus terug

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is toe aan het terugbezorgen van de Airbus 340-300 met registratie PZ-TCP. Het vliegtuig heeft gisteravond zijn laatste vlucht vanuit Amsterdam naar Paramaribo uitgevoerd, zonder passagiers. Reden tot teruggave is het verstrijken van de lease termijn. De ‘kale vlucht’ maakte deel uit van het proces tot teruggave van de PZ-TCP aan Aercap, de eigenaar.

De SLM laat in een communiqué weten, dat nadat de Maintenance Department in Paramaribo de noodzakelijke werkzaamheden heeft gepleegd de vlucht voor teruggave wordt uitgevoerd naar Arizona, Verenigde Staten van Amerika.

‘De PZ-TCP heeft ons sinds 15 oktober 2009, goede diensten bewezen en er zijn zes jaren lang veilige vluchten mee uitgevoerd’, schrijft de maatschappij in het persbericht.

De SLM is voornemens om de Mid-Atlantische operatie uit te breiden met een nieuwe A340-313 met registratie PZ-TCR. Dit vliegtuig is momenteel bij Airbus in Frankrijk waar de fysieke screening van het vliegtuig en de bijbehorende documenten en programma’s plaatsvindt. De planning van SLM en Airbus is om de PZ-TCR nog vóór eind december 2015 in te zetten voor het uitvoeren van de commerciële vluchten op de Mid-Atlantische route.

Vanaf woensdag 02 december 2015 tot en met de inzet van de nieuwe A340 zullen de vluchten worden uitgevoerd door een ingehuurde A330-200 van Hi-Fly.

More
articles